Informatika – Blog za učenike Knjaževačke gimnazije

Oracle_Academy_n_logo

 

Na jesen počinje novi kurs Oracle akademije, Java Fundamentals. Sadržaj kursa možete videti na navedenom linku. Kurs je namenjen učenicima III razreda.

Kurs obuhvata rad u programima Alice, Greenfoot i Eclipse, i upoznavanje sa elementima objektno orijentisanog programiranja (OOP). Po završetku kursa, učenici dobiju sertifikat o položenom kursu – Oracle sertifikat, koji je svetski priznat, i visoko kotiran u programerskom svetu.


Od jeseni će učenici naše gimnazije imati mogućnost da slušaju kurs Database Design with SQL na Oracle Akademiji.

Kurs traje 10 nedelja, nastavnik je Miljan G. Jeremić koji je već dobio sertifikat. Materijal za kurs, sa mnoštvo vežbi, uputstava, i posebnim okruženjem za vežbu (sadrži već gotove baze za rad sa njima) se nalaze na sajtu Oracle Akademije. Materijal je na engleskom, ali su tu nastavnici da vas provedu kroz kurs.

Po završetku kursa, koji osim praćenja materijala podrazumeva i nekoliko online testova, moći ćete da dobijete Oracle sertifikat, koji je svetski priznat, i visoko kotiran u programerskom svetu.

Budućim studentima će omogućiti da Baze podataka savladaju veoma lako (ukoliko fakultet ne prizna sertifikat).

Za prijavljivanje na kurs nije bitno da budete IV razred, kada se inače slušaju baze podataka, već samo dobra volja i upornost.

Svi zainteresovani mogu se javiti nastavnicima informatike za dalje informacije ili na mail gimknj@gmail.com (molim navedite u Subject-u “baze podataka”, u slučaju da mail završi u spamu).


 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s